evia247.gr
7d1466b4bcc9f7d80852d5de00d7c8f8 no watermark
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξελίξεις στις Διαπραγματεύσεις Τραμπ – Πούτιν για την Ειρηνική Λύση στην Ουκρανία

Κοινοποίηση

Οι Εξελίξεις στην Ουκρανία: Τηλεφωνική Επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν

Η αγωνία γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία κορυφώνεται, καθώς οι διεθνείς πολιτικοί κύκλοι επικεντρώνονται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επικοινωνία αυτή, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες, καθίσταται κρίσιμη, καθώς οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο και μόνο η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου μπορεί να προσφέρει μια λύση. Ουάσινγκτον και Μόσχα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δια ζώσης συνομιλιών των δύο ηγετών για την περαιτέρω προώθηση της ειρηνικής διαδικασίας.

Η Ρωσία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με την Ουκρανία για τη σύνταξη ενός μνημονίου που θα καθορίζει το πλαίσιο μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ενδεχόμενες καταπαύσεις του πυρός και βασικά σημεία για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, όπως δήλωσε ο Πούτιν μετά την επικοινωνία με τον Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση και ευχαρίστησε τον Τραμπ για την υποστήριξή του στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο Πούτιν τόνισε ότι το κύριο ζήτημα για τη Ρωσία είναι να εξαλειφθούν τα αίτια αυτής της κρίσης. Προσδιόρισε ότι η Ρωσία θα προτείνει ένα μνημόνιο σχετικά με μια πιθανή μέλλουσα ειρηνευτική συμφωνία, το οποίο θα θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές της συμφωνίας και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο θα πρέπει να αναζητήσουν συμβιβασμούς που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές, επισημαίνοντας ότι η προθυμία των δύο πλευρών είναι απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την τηλεφωνική επικοινωνία «πολύ εποικοδομητική και ειλικρινή» και διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις τελειώσει ο πόλεμος, επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία μπορεί επίσης να επωφεληθεί από τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με τον Τραμπ πριν από τη συνομιλία του με τον Πούτιν.

Η ρωσική πλευρά έδειξε επιφυλακτικότητα όσον αφορά τις προσδοκίες για την έκβαση της συνομιλίας, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, να δηλώνει ότι ο τερματισμός του πολέμου θα απαιτήσει «μάλλον επίπονη και, ίσως, παρατεταμένη δουλειά». Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν υπάρξουν περιθώρια σύγκλισης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία εκεχειρίας.

Η Διαδικασία Ειρηνικών Συνομιλιών: Οι Προκλήσεις και οι Ελπίδες

Η πρόσφατη συνομιλία αναμένεται να ρίξει φως στην πιθανότητα ή μη σύγκλισης και σε μια πιο ευρεία προοπτική εκεχειρίας. Ο Τραμπ έχει εκφράσει την επιθυμία του για άμεσες συναντήσεις με τον Πούτιν, καθώς θεωρεί ότι χωρίς προσωπική επαφή δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος. Παράλληλα, από τον Λευκό Οίκο φαίνεται ότι οι προσδοκίες είναι συγκρατημένες, καθώς μέλη της ομάδας του προεδρεύοντος επισημαίνουν ότι ο Πούτιν μπορεί απλώς να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Σχόλια και Προοπτικές από την Αμερικανική Πολιτική Σκηνή

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να πρέπει να δηλώσουν ότι «αυτός δεν είναι ο πόλεμός μας». Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει ότι υπάρχει “αδιέξοδο” στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα του Πούτιν να βρει μια λύση για την έξοδο από την κρίση.

Συνεχιζόμενες Στρατιωτικές Επιχειρήσεις και Αντιδράσεις

Ενώ οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται, με χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες να αναφέρονται στις περιοχές των συγκρούσεων, οι πολίτες του Κιέβου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας. Υπάρχει έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα σχετικά με την κατεύθυνση της κατάστασης, καθώς πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και η Ρωσία ενδεχομένως να θέσει νέες προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη συμφωνία. Η ανασυγκρότηση και η ειρηνική συνύπαρξη παραμένουν μακρινά οράματα για πολλούς στην περιοχή.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα ΑργύρηΑποστολή – Κίεβο: Ελβίρα Κρίθαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέες διακοπές ρεύματος στην Εύβοια την Δευτέρα (31/3) – Δείτε τις περιοχές

Άνοδος των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης παρά τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας: Προώθηση Αναστηλωτικών Έργων και Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς