evia247.gr
ΦΩΤΟ 6 Scaled Wpcf 460x275
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά η ανάπλαση της Λεωφόρου Ελ.Βενιζέλου και των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες η συνάντηση ενημέρωσης, σχετικά με το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μηχανικούς του Δήμου Χαλκιδέων και εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών, σε φορείς, εμπόρους και επαγγελματίες, ενόψει της εκτέλεσης του έργου.
Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, τον λόγο πήρε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους, όσοι παρευρίσκονταν, αναφέρθηκε σε γενικές λεπτομέρειες του έργου, τις εργασίες που προβλέπονται και στα πολλαπλά οφέλη για το ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας.
«Το συνολικό έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αρεθούσης, όπως γνωρίζετε, χωρίζεται σε τρία έργα, εκ των οποίων το πρώτο είναι από την παραλία της Χαλκίδας έως τον κόμβο Δάριγκ, το δεύτερο είναι από τον κόμβο Δάριγκ έως το Μουσείο Αρέθουσα και το τρίτο είναι από το Μουσείο Αρέθουσα έως τον κόμβο Αγίου Στεφάνου. Είναι έτοιμα για εκτέλεση τα δύο πρώτα τμήματα και μέσα στον Ιανουάριο ξεκινάμε την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου, από τη συμβολή της με την οδό Ωρίωνος έως τον κόμβο Δάριγκ, και της οδού Αρεθούσης, από τον κόμβο Δάριγκ έως τη συμβολή της με την οδό Αλιβερίου. Το συνολικό έργο θα εκτελείται ανά τμήμα και μετά την ολοκλήρωση του ενός τμήματος, θα ακολουθεί το επόμενο, με τις απαραίτητες πάντα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε τη λιγότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία και την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Τα έργα θα εκτελούνται ταυτόχρονα από τις ανάδοχες εταιρείες και παράλληλα με εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών από τον ΟΤΕ.» και συνέχισε, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία των έργων που εκτελούνται στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο, «Η ανάπλαση της Βενιζέλου, σε συνδυασμό με τα έργα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, που εκτελούνται ήδη, είναι υψίστης σημασίας, γιατί ταυτόχρονα τονώνουν την οικονομία, κάνουν την αισθητική και την λειτουργία της πόλης καλύτερες, με οφέλη για τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Είναι έργα, που, με τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων μας, μόλις ολοκληρωθούν θα μπορούμε να μιλάμε για μια καινούρια πόλη».
Όπως υπενθύμισε η Δήμαρχος, ο σχεδιασμός της ανάπλασης της Ελ. Βενιζέλου είχε ξεκινήσει από προηγούμενες Δημοτικές αρχές, με την παρούσα Δημοτική αρχή να κάνει απαραίτητες επικαιροποιήσεις στις μελέτες και να εξασφαλίζει την χρηματοδότησή του, από το ΒΑΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 3.096.400 ευρώ.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δάφνη Παπανέστη, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών του Δήμου Χαλκιδέων κ. Μαρία Δήμου, ο Ειδικός Συνεργάτης της Δημάρχου και Μηχανικός κ. Γιάννης Ρούσσος και εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν τμηματικά στις παραπάνω οδούς και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, των Ενώσεων Επαγγελματιών και Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας αντίστοιχα, του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς», Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή που θα εκτελεστεί το έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τέμπη: Απόψε το ντοκιμαντέρ με την Ανθή Βούλγαρη

omada diktiou

Ενισχύεται το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων

omada diktiou

Γιορτινό bazaar Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας

omada diktiou