evia247.gr
Βάκα
ΕΥΒΟΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΛΚΙΔΑ

Τα μεγάλα έργα υποδομής προτεραιότητα της Δημάρχου Χαλκίδας

Κοινοποίηση

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία και στην Πρόνοια και με έμφαση στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στόχος της Δημοτικής Αρχής του Ναυπλίου είναι, σύμφωνα με την δήμαρχο της πόλης, Έλενα Βάκα, ο δημότης να νιώθει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά δίπλα του.

Το σχέδιό σας για τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του δήμου;

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σε μία Δημοτική Αρχή, όπως έγινε στη δική μας περίπτωση αποτελεί σαφή και ξεκάθαρη εντολή για συνέχιση του έργου και παροχή καλύτερων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς.

Έτσι, στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι, η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών, ειδικά αυτών που εκτελούνται στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών (προσβασιμότητα, καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός).

Οι αλλαγές στον νόμο, μας δίνουν την δυνατότητα, να έχουμε πλέον πολλούς αιρετούς συνεργάτες και να κατανείμουμε ορθολογικά και αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες.

Δίνοντας, επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία και στην Πρόνοια, στόχος είναι ο δημότης να νιώθει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά δίπλα του.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και πράσινη ανάπτυξη είναι στις προτεραιότητές σας;

Ήδη από την προηγούμενη Δημοτική περίοδο ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη ανάπτυξη είναι στις προτεραιότητες μας, και σε επίπεδο έργων, και σε επίπεδο υπηρεσιών.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, συμμετέχει από τους πρώτους Πανελλαδικά, ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Intelligent City Challenge (ICC). Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις δράσεις Έξυπνες Πόλεις (Ταμείο Ανάκαμψης) με έργα και υπηρεσίες ουσιαστικής ψηφιακής μεταρρύθμισης.

Έχουμε ήδη εκπονήσει Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) και εκπονούμε Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ).

Όλα αυτά, μαζί με τη δημιουργία ενός πρότυπου οικογενειακού περιβαλλοντικού πάρκου βιοκλιματικού σχεδιασμού, χρηματοδοτούμενο επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα οδηγήσουν σύντομα το Δήμο Χαλκιδέων σε μία αναπτυξιακή τροχιά μέσα από το ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το μέλλον της Χαλκίδας

Πώς οραματίζεστε την Χαλκίδα στο τέλος της πενταετίας;

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος στη χώρα, αξίζει και πρέπει να γίνει ο ισχυρότερος αστικός πόλος στο γεωγραφικό χώρο, που περικλείεται από τη Στερεά Ελλάδα και την Βορειοανατολική Αττική.

Με αναπτυξιακό προσανατολισμό, την παροχή υπηρεσιών και τον Τουρισμό. Με τη δημιουργία ενός ισχυρού brand name που θα θεμελιώνεται στις μοναδικές φυσικές ομορφιές του τόπου μας και κυρίως, την ιστορία, τον πολιτισμό και το κτιριακό του απόθεμα. Μέσα από αυτή ακριβώς την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού μας, της λαϊκής κληρονομιάς, τα μεγάλα έργα υποδομών, σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά και σε συνεργασία με όλους τους φορείς, οραματιζόμαστε τον Δήμο Χαλκιδέων στη θέση που του αξίζει, καθιστώντας τον ξεχωριστό, φιλικό και ελκυστικό για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

πηγή in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ραντεβού Μητσοτάκη – Σολτς στο Βερολίνο: Το «μενού» της συνάντησης

diktio diktio

Ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

omada diktiou

ΠΑΣΟΚ: Όλες οι δαπάνες Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ελεγχθεί και κριθεί σύμφωνες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

omada diktiou