Η δήλωση συγγνώμης του δημοσιογράφου δεν έσβησε τις αρνητικές εντυπώσεις από την τοποθέτησή του.
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ, ο οποίος σε ρεπορτάζ σχετικό με τα τροχαία ατυχήματα σχολίασε:
« Πέρα από τους νεκρούς, δεκάδες ή και εκατοντάδες ανάπηροι θα περάσουν τη ζωή τους σε καροτσάκι. Σκέψου τον εαυτό σου να είσαι σε ένα καροτσάκι, ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός, από το να είσαι σε ένα καρότσι από το πρωί μέχρι το βράδυ, όμηρος. Το λέω με μεγάλη αγάπη και με μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς.»
Ο δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη τις επόμενες μέρες, αλλά οι αρνητικές εντυπώσεις δεν σβήνονται με μία συγγνώμη, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, που έκανε το egnomi.gr στη Χαλκίδα, ζητώντας από νέους ανθρώπους να σχολιάσουν την τοποθέτηση του κ. Οικονόμου.
Η Ειρήνη Πολυκαρπίδη υπογράμμισε: « Άνθρωποι με δημόσια απήχηση πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους γιατί προσβάλλουν κόσμο και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν επιρροή στο κοινό.»
Η Δήμητρα Χουλιαρά, φοιτήτρια μηχανικός παραγωγής και διοίκησης στην Ξάνθη, σχολίασε: « Τα όρια σου τελειώνουν εκεί που αρχίζουν του άλλου. Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων με αναπηρίες, που έχουν μείνει στην ιστορία. Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και είναι απαράδεκτα αυτά τα σχόλια από άτομα που έχουν -υποτίθεται- κάποιο κύρος»
Η αδελφή της Κατερίνα Χουλιαρά, φοιτήτρια στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων στην Αθήνα τόνισε: «Το να είσαι ανάπηρος δεν σε εμποδίζει σε τίποτα, ούτε να σπουδάσεις ούτε να κάνεις ταξίδια και άλλες δραστηριότητες.
Ίσα- ίσα μπορεί και να σε πεισμώσει περισσότερο. Δεν θα έπρεπε άνθρωποι με θέσεις που εκτίθενται σε κοινό και μεταφέρουν ειδήσεις να έχουν τέτοιες απόψεις.»
Η Ελένη Καλημέρη, φοιτήτρια ναυτιλιακών στη Χίο μας είπε σχετικά: «Αυτές οι απόψεις δείχνουν αναπηρία αλλού, δεν μπορείς να παραγκωνίζεις μέρος του πληθυσμού με τέτοιες δηλώσεις.»